Vánoční rady a tipy na výzdobu domácnosti

Vánoce se kvapem blíží a pomalu začínáme zadělávat na perníčky a přemýšlíme, jaké letos zase upečeme cukroví a vánočku. Advent bude za chvilku a je třeba začít uklízet a zdobit. Současně se chceme všichni opět vyhnout prosincovému shonu a stresu. Můžeme začít s předstihem s nákupem dárků pro své blízké a vyhnout se tlačenicím v obchodech. Připravit si můžeme i vánoční výzdobu.

Zapojte fantazii

Je na každém z nás, zda vytáhne opět ze skříně tradiční vánoční dekorace a ozdoby, nebo se vydáme na nákup nových a neokoukaných vánočních dekorací. Pokud jste letos zvolili druhou variantu, jistě vás budou zajímat nové trendy ve vánoční výzdobě. Každou sezónu se totiž určuje vždy nová barva nebo kombinace barev, materiál a způsob zdobení. Podívejme se, co letos letí.

Tip: Vánoční svátky rozzáří naše srdce i oči našich dětí

Ledové pohlazení

Vsaďte na zářivě bílou barvu, protkanou porcelánovým leskem, perletí a ledovými vzory, jako od dědy Mráze. Letos jsou to ozdoby, řetězy i věnce v bílé barvě se stříbrným dekorem, ledové krystalky, umělý sníh a všechny další sněhové a ledové dekorace. Bílou barvu lze kombinovat s jemnými odstíny zelené, pistáciové, mátové, ale i modré.

České skleněné ozdoby

Můžete si prohlédnout i kolekce českých skleněných ozdob GLASSOR. Kolekce Napříč hvězdnou oblohou zlaté a ledově modré barvy v lesku i matu. Kolekce Dotek elegance má severský minimalistický styl na sněhově bílém podkladu s porcelánovým vzhledem. Kolekce Zázrak přírody je plná přírodních motivů, v zemitých barvách s nádechem modrých tónů s měděnou. Náš typ? Nádherné baňky se jménem, které se hodí i jako dárek.

Inspirace: 13 tipů na vánoční výzdobu

Magická fialová

Pokud nechcete bílé Vánoce, může to být i fialová. Barva tajemství, magie a melancholie, ale i skromnosti, pokání a lásky k lidem. Trendy je v letošním roce světlá i tmavá fialová, a to i v uvedené kombinaci. Fialová barva je tradiční součástí adventního věnce, kdy by podle tradičních zvyklostí měly být 3 svíčky fialové, a poslední 1 svíčka by měla být růžová.

Zdobení vánočního stromku

Tento rok by měl být živý stromeček, smrk, jedle nebo borovice ozdoben nejen kulatými skleněnými ozdobami v barvách, o kterých byla řeč. Světelné řetězy mají být drobnější a bílé. Omotávejte jimi stromeček ve spirále od špičky dolů. Ostatní dekorace v celém bytě vždy barevně slaďte s vybranými ozdobami a nezapomeňte na bílou barvu připomínající sníh a led.

Návrat k přírodě

Výrazným trendem nadcházejících vánočních svátků jsou přírodní materiály, jako dekorace ze dřeva, kaštanů, ořechů, šišek, jehličí, kůry, lýka, slámy, mechu a dalších sušených plodů. Ruční výroba dekorací se velmi cení i letos. Najděte si na ně tedy trochu času a vyrobte si konečně svůj vlastní adventní věnec, věnec na dveře, svícen, ozdoby na stromeček, jmenovky, kroužky na ubrousky a další dekorace bytu i na štědrovečerní stůl.

Autor příspěvku: Pavla Růžičková

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *