krkovice

Marináda na vepřovou krkovici – 4 TOP recepty

Jakou máte rádi marinádu na vepřovou krkovičku? Vyzkoušejte i tu naši, s kurkumou, rozmarýnem, pikantní nebo s dávkou Solamylu. Podívejte se, jak naložit maso na grilování, určitě se vám budou sbíhat sliny.

krkovice

Pikantní marináda na vepřovou krkovici

Suroviny

  • 6 plátků vepřové krkovičky
  • 2 na drobno nasekané cibule
  • 4 lžičky oleje
  • 3 lžičky vinného octa
  • 2 lžičky kečupu
  • 1 lžička worchesterové omáčky
  • 1 lžičky cukru
  • špetka pálivé papriky
  • stroužek třeného česneku
  • špetka pepře
  • špetka soli 
  • oregano nebo majoránka
  • petrželka
  • olej na potírání

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme, plátky krkovičky naložíme do marinády a ponecháme je v ní na několik hodin, nejlépe přes noc. Před dalším zpracováním nejprve vyjmeme krkovičku z marinády, osušíme ji a pak ji na olejem potřeném rozpáleném grilu po obou stranách 5 minut opékáme.

krkovice

Vepřová krkovice hořčičné marinádě s kurkumou

Suroviny

  • 4 silnější plátky vepřové krkovice
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce nasekaných bylinek dle chuti
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/4 lžičky chilli
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř
  • olej na potírání

Postup přípravy

Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu. Plátky masa otřeme a můžeme mírně po obou stranách neklepat, stačí jen hřbety prstů. Maso na okrajích nařízneme a lehce jej posypeme pepřem. Naložíme jej do marinády a v uzavřené nádobě dáme odpočinout do lednice přes noc. Otřené plátky masa vkládáme na rozpálený gril a po obou stranách opékáme.

marináda

Marináda na grilovanou vepřovou krkovičku

Suroviny

  • 1 kg vepřové krkovičky na plátky
  • 1 lžíce majoránka
  • 1 lžíce Solamylu
  • 1 lžíce kmínu
  • 0,5 lžíce pepře
  • 1,5 lžíce kari
  • 1,5 lžíce soli
  • 0,5 lžíce červené papriky
  • 10 stroužků třeného česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička worchesterové omáčky
  • kečup dle chuti
  • olej dle hustoty

Postup přípravy

Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worchesterovou omáčku smícháme s olejem a doplníme je do marinády dle vlastní chuti do požadované hustoty marinády. Plátky necháme v marinádě minimálně přes noc, ale klidně i 2 až 3 dny uležet v chladnu. Otřené plátky grilujeme na zahradním grilu.

grilovaná krkovice

Grilovaná krkovice v marinádě s rozmarýnem

Suroviny

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce drceného barevného pepře
  • 8 stroužků třeného česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • bílé suché víno podle potřeby a hustoty marinády

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky a osolíme. Na marinádu smícháme olej, prolisovaný česnek, hořčici, papriku, drcený barevný pepř, rozmarýn a marinádu zředíme podle potřeby suchým bílým vínem. Maso v marinádě uložíme na 24 hodin do chladničky. Odležené plátky masa od marinády otřeme a pak zvolna je grilujeme.

Náš tip:

Podívejte se, jak naložit maso na uzení.

Autor příspěvku: Pavla Růžičková

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *