Lednička

Jaká má být ideální teplota v lednici

Teplota v lednici není na všech policích stejná. Je třeba ji správně nastavit nejen kvůli jednotlivým potravinám, ale také kvůli spotřebě. Máte správnou teplotu v lednici? Jaká je správná teplota v lednici Ideální teplota v lednici by měla kolem být 5 ºC. Nižší teploty pod 4 ºC se příliš přibližují bodu mrazu, vede to k […]

Jak naložit klobásy na uzení

Klobásy jsou vynikající pochutinou. Je třeba je vyudit tak, aby byly chutné. Máme pro vás pár rad, díky kterým z vaší udírny budete mít ty nejlepší klobásky. Jak na správné uzení klobás? Příprava masové směsi Receptů na masovou směs je mnoho. Většinou obsahují směs vepřového a hovězího masa. Používá se i zvěřina, drůbeží, kozí, ovčí […]

Jak zavařit maso? Máme pro vás pár návodů a receptů!

Masopustní období a zabijačkové hody nabízí možnost zpracovat maso a uchovat si jej na později. Jak vepřové maso zavařit, aby se nám nekazilo a bylo chutné?   Dbejte na důslednou čistotu a hygienu U zavařování vepřového masa musíte dbát na hygienickou čistotu. V domácí konzervě může vzniknout botulotoxin neboli klobásový jed, který dokáže způsobit i […]

Jak dlouho vydrží maso v lednici a mrazáku       

Lednička a mraznička je dnes součástí většiny domácností k uchování čerstvých potravin a prodlužení jejich trvanlivosti. Pokud však nakupujeme maso do zásoby a nezkonzumujete ho ihned, je třeba vědět, jak dlouho vydrží různé druhy masa čerstvé. Naložené maso vydrží v chladničce déle Každé maso je jiné a délka trvanlivosti se odvíjí od více faktorů. Naložené maso […]

Jak sušit jablka

Pokud se vám na zahradě urodilo více jablek, můžete si na zimu nasušit křížaly. Díky tomu se můžete v zimě oddávat zdravému mlsání a nahradit třeba chipsy. Využijte k tomu nadbytku jablek, která se nedají uskladnit. Nevadí, pokud mají nějaké vady na kráse. Prozradíme vám, jak je správně nasušit. Sušené křížaly Sušení ovoce má u nás dlouholetou […]