3 nejlepší marinády na vepřové maso

Na první pohled by se mohlo zdát, že je grilování snadné. Pokud však nechcete žvýkat nepoddajné a vysušené maso, musíte se grilování nejdříve naučit. Jak na marinování Maso většina z nás marinuje už nasolené a opepřené. S kořením a bylinkami to moc nepřežeňte, aby nezanikla chuť masa, což je jedna z nejčastějších chyb při grilování. Maso […]

Jak sušit maso – recept na chutné domací jerky

Podívejte se, jaký postup při sušení masa zvolit. Než začnete, podívejte se, co je třeba si připravit. Určitě nezapomeňte na ocet, maso, koření a horký vzduch. Než začnete, očistěte si maso. Všechny šlachy a pojiva musí pryč. Z odřezků si připravíte vynikající vývar. Pamatujte si, že maso ztratí při sušení až 75 % svojí hmotnosti. Proto […]

Jak na sterilizaci sklenic a víček pro zavařování

S přibývajícím množstvím sezónního ovoce, které často nezvládáme ihned zkonzumovat, nás to čím dál častěji vede k jeho konzervaci. Na zavařování v troubě či myčce jsme si už zvykli. Důležitá je však vždy důsledná sterilizace víček a lahví. Jak připravit zavařovací sklenice i víčka, aby se nám potraviny nezačaly kazit? Proč je sterilizace sklenic i víček […]

Jitrocelový sirup – Návod na výrobu

Jitrocel roste na loukách i mezích a často si ho ani nevšimneme. Přitom se jedná o bylinku, která má pro naše zdraví mnoho blahodárných účinků. Užívat ho můžete jako jitrocelový čaj, nálev i jitrocelový sirup. V poslední době se o jitroceli zase mluví více, i když se na něj už trochu zapomnělo. Nejde jen o běžnou […]

Jak sušit ovoce? S naším návodem je to hračka!

Připravit si domácí sušené ovoce není se správným návodem žádná věda. Sušit ovoce dnes můžete klasicky v troubě nebo elektrické sušičce. Usušit si můžete širokou škálu druhů ovoce. Připravte si lahodou svačinku sami doma. Na sušení můžete použít téměř jakékoliv ovoce. Ať už se rozhodnete sušit jablka, hrušky, švestky, meruňky, banány, třešně nebo třeba kiwi, […]