Nakládání masa na uzení. Jak na šťavnatější a chutnější maso?

Uzení masa je tak trochu věda, která má svá předem stanovená, základní pravidla. Zejména v případě uzení masa je totiž třeba klást opravdu velký důraz hlavně na jeho správné nasolení. Jde v podstatě o alfu a omegu celého tajemství při naložení masa určeného k uzení. Právě sůl je totiž skvělým pomocníkem, který dokáže naše maso […]

Jak sušit banány

Jak sušit banány: Průvodce pro domácí sušení banánů

Když mám chuť na zdravou a chutnou svačinku, ráda si připravím sušené banány. Sušení banánů je jednoduchý způsob, jak přírodní cukry v banánech zkoncentrovat a vytvořit tak sladkou, ale zdravou pochoutku. Vlastnosti banánů, jako je vysoký obsah draslíku a vlákniny, zůstávají po sušení zachovány, a z toho důvodu jsou sušené banány skvělou volbou pro dodání […]

Sušené pomeranče

Jak sušit pomeranče: Průvodce krok za krokem

Sušení pomerančů je jednoduchý proces, který vám umožní zachovat část jejich půvabu a vůně na delší dobu. Tato metoda je nejen skvělá pro tvorbu bytových dekorací, ale také jako zdravá pochoutka. Připravit si sušené pomeranče můžete buď v troubě nebo v sušičce ovoce. Pokud se rozhodnu sušit pomeranče v troubě, začnu jejich pečlivým umytím a […]

Lednička

Jaká má být ideální teplota v lednici

Teplota v lednici není na všech policích stejná. Je třeba ji správně nastavit nejen kvůli jednotlivým potravinám, ale také kvůli spotřebě. Máte správnou teplotu v lednici? Jaká je správná teplota v lednici Ideální teplota v lednici by měla kolem být 5 ºC. Nižší teploty pod 4 ºC se příliš přibližují bodu mrazu, vede to k […]

Jak naložit klobásy na uzení

Klobásy jsou vynikající pochutinou. Je třeba je vyudit tak, aby byly chutné. Máme pro vás pár rad, díky kterým z vaší udírny budete mít ty nejlepší klobásky. Jak na správné uzení klobás? Příprava masové směsi Receptů na masovou směs je mnoho. Většinou obsahují směs vepřového a hovězího masa. Používá se i zvěřina, drůbeží, kozí, ovčí […]