Jak sušit maso – recept na chutné domací jerky

Podívejte se, jaký postup při sušení masa zvolit. Než začnete, podívejte se, co je třeba si připravit. Určitě nezapomeňte na ocet, maso, koření a horký vzduch. Než začnete, očistěte si maso. Všechny šlachy a pojiva musí pryč. Z odřezků si připravíte vynikající vývar. Pamatujte si, že maso ztratí při sušení až 75 % svojí hmotnosti. Proto […]

Jak na sterilizaci sklenic a víček pro zavařování

S přibývajícím množstvím sezónního ovoce, které často nezvládáme ihned zkonzumovat, nás to čím dál častěji vede k jeho konzervaci. Na zavařování v troubě či myčce jsme si už zvykli. Důležitá je však vždy důsledná sterilizace víček a lahví. Jak připravit zavařovací sklenice i víčka, aby se nám potraviny nezačaly kazit? Proč je sterilizace sklenic i víček […]

3 nejlepší marinády na vepřové maso

Na první pohled by se mohlo zdát, že je grilování snadné. Pokud však nechcete žvýkat nepoddajné a vysušené maso, musíte se grilování nejdříve naučit. Jak na marinování Maso většina z nás marinuje už nasolené a opepřené. S kořením a bylinkami to moc nepřežeňte, aby nezanikla chuť masa, což je jedna z nejčastějších chyb při grilování. Maso […]

Jitrocelový sirup – Návod na výrobu

Jitrocel roste na loukách i mezích a často si ho ani nevšimneme. Přitom se jedná o bylinku, která má pro naše zdraví mnoho blahodárných účinků. Užívat ho můžete jako jitrocelový čaj, nálev i jitrocelový sirup. V poslední době se o jitroceli zase mluví více, i když se na něj už trochu zapomnělo. Nejde jen o běžnou […]

3 nejlepší marinády na kuřecí maso

Mnoho z nás miluje grilování a kuřecí maso je nejkonzumovanějším druhem masa. Přemýšlíte nad tím, jak jeho přípravu obměnit a jaké marinády jsou na kuřecí maso ty nejlepší? Pokud si stále nemůžete vybrat, přinášíme vám spoustu inspirace. Z několika uvedených směsí si určitě vyberete svůj oblíbený recept, díky němuž bude kuřecí maso velmi křehké a jemné. […]