Uzení masa je tak trochu věda, která má svá předem stanovená, základní pravidla. Zejména v případě uzení masa je totiž třeba klást opravdu velký důraz hlavně na jeho správné nasolení. Jde v podstatě o alfu a omegu celého tajemství při naložení masa určeného k uzení. Právě sůl je totiž skvělým pomocníkem, který dokáže naše maso […]
Recepty
Pečeme vánoční cukroví – Domácí recepty
Historie vánočního cukroví sahá až do 16. století. Vánoční cukroví původně sloužilo k ochraně domu, lidí i zvířat před temnými silami. Věšelo se na různá místa na stavení, do chlévů, na přístřešky i ovocné stromy, aby se všem dařilo a byla hojná úroda. Původně pohanský zvyk se ujal a v 19. století se začal formovat […]
Jak poznat zkažené vejce ještě před tím, než ho rozklepneme
Mnoho z nás často neví, jakou dobu jsou skladovány vejce, než se vůbec dostanou do obchodu. Vajíčka sladovaná v chladničce většinou vydrží dlouho, ale může se stát, že se začnou kazit. Víte, jak poznat zkažená vejce, ještě než se z nich po rozklepnutí začne linout zápach? Jak předejít zkažení vajec Vejce skladujte v suchu a chladnu. Nejdéle […]
Jaká má být ideální teplota v lednici
Teplota v lednici není na všech policích stejná. Je třeba ji správně nastavit nejen kvůli jednotlivým potravinám, ale také kvůli spotřebě. Máte správnou teplotu v lednici? Jaká je správná teplota v lednici Ideální teplota v lednici by měla kolem být 5 ºC. Nižší teploty pod 4 ºC se příliš přibližují bodu mrazu, vede to k […]
Jak dlouho vydrží maso v lednici a mrazáku
Lednička a mraznička je dnes součástí většiny domácností k uchování čerstvých potravin a prodlužení jejich trvanlivosti. Pokud však nakupujeme maso do zásoby a nezkonzumujete ho ihned, je třeba vědět, jak dlouho vydrží různé druhy masa čerstvé. Naložené maso vydrží v chladničce déle Každé maso je jiné a délka trvanlivosti se odvíjí od více faktorů. Naložené maso […]