Lichořeřišnice

Lichořeřišnice je pokládána za přírodní antibiotikum. Je známá svými antibiotickými, antivirotickými a antibakteriálními účinky. Pomáhá při různých akutních i chronických zánětech. Využívají se její semena, květy i listy a pěstuje se i jako okrasná rostlina. Co je lichořeřišnice Lichořeřišnice zahrnuje rod jednoletých nebo vytrvalých bylin a má více než 90 druhů, kterým se daří především […]

Sázení česneku a cibule: Jak na to?

Pokud ještě stále váháte, jak vlastně hluboko sázet cibuli, sazečku, česnek nebo třeba i cibulky květin, pár cenných rad vám nyní přinášíme. Květinové cibule sázejte podle velikosti. Čím větší cibule, tím hlouběji sázejte. Obecně nad nimi ponechte takovou vrstvu zeminy, jakou mají velikost cibulky. Klasickou cibuli lze pěstovat hned trojím způsobem. Prvním způsobem je pěstování […]

Sklizeň česneku, sušení i skladování

Vařit bez česneku si nikdo nedovede představit. Nejde jen o to, že česnek dochutí mnoho jídel, výborně zahání nemoci a pomáhá zvyšovat imunitu i proti nachlazení. Umí také nastartovat lymfatický systém. Přírodní antibiotikum v podobě česneku dodává výjimečnou a velmi specifickou chuť mnoha připravovaným pokrmům. Na to, až nám česnek vyroste, čekáme 7 až 9 měsíců. […]

Jak pěstovat bazalku v květináči?

Pěstování bazalky v květináči by si rozhodně neměli nechat ujít všichni nadšenci pro pěstování různých bylinek, rostlinek a květin, ale i milovníci chutných pokrmů, kterým může čerstvá bazalka pozvednout chuť na vyšší úroveň. Bazalka se dá využít pro širokou škálu možností, proto je bazalka stále oblíbenější a vyhledávanější. Dá se využít nejen v kuchyni, ale […]

Jak založit nové záhony? Přinášíme rady a typy.

Záhony, které je třeba na jaře osít a sázet na ně nové rostlinky, je nejlepší připravit už na podzim. Pokud jsme to nestihli, dejte se do toho co nejdříve na jaře, jakmile země není zmrzlá. Pozemek prorostlý trávou nejprve zryjeme. Vrchní drny s trávou vyklepeme od hlíny a dáme pryč. Odstraníme vytrvalé plevele, vybereme velké kameny […]