Jste smutní, protože počasí už není ke grilování venku? V dnešní době už k tomu není žádný důvod. Jsou tady totiž elektrické grily, díky kterým si můžete připravit spoustu jídel v pohodlí domova. Třeba i v obývacím pokoji.
Zima už nebude utrpením
Nesmírnou výhodou elektrických grilů je, že se rychle zahřejí na potřebnou teplotu, tím pádem příprava různého masa, ryb nebo třeba zeleniny a panini bude otázkou pouhých několika minut. A díky tomu, že celé grilování trvá opravdu krátkou chvíli, veškeré suroviny zůstanou i nadále šťavnaté.
Gril nezabere skoro žádné místo
Další výhodou je, že elektrické stolní grily se vejdou téměř kamkoliv a jednoduše se ovládají. Jediné, co máte za úkol, je nastavení správné teploty. Existují ovšem grily, u kterých jde nastavit i čas a mezi nejchytřejší se řadí grily s automatickými senzory. Tyto senzory se postarají o rozpoznání teploty vloženého masa nebo programy, které máte použít na grilování různých druhů pokrmů. Gril také vlastní kontrolku, která nám oznámí, že už je nahřátý.
Údržba elektrického grilu
Nechce se vám do grilování z důvodu, že pak budete muset vše umývat a sklízet? Pak už se tímto problémem nemusíte trápit, neboť s údržbou se nezdržíte. Elektrické grily jsou totiž vybavené odnímatelnou deskou s nepřilnavým povrchem, tudíž stačí desku navlhčit vodou, počkat pár minutek a poté jednoduše setřít zbylé nečistoty. Jak sami vidíte, tak to jde i bez námahy a s malým množstvím saponátu.
TIP: Krby a kamna dneška
Typy grilovacích desek
Grilovací desky jsou v podstatě dvě – hladké a žebrované. Ty hladké se používají převážně na přípravu vajíček, slaniny nebo zeleniny, topinek, palačinek či lívanců. Žebrované se zase hodí na přípravu steaků, ryb a klobás. Grilovací plochy nejčastěji používají nepřilnavý povrch nebo kámen.
Foto: Mall.cz