Jaké jsou druhy marinád na vepřovou krkovici?
Jakou máte rádi marinádu na vepřovou krkovičku? Vyzkoušejte i tu naši, s kurkumou, rozmarýnem, pikantní nebo s dávkou Solamylu. Podívejte se, jak naložit maso na grilování, určitě se vám budou sbíhat sliny.
Pikantní marináda na vepřovou krkovici
Suroviny
- 6 plátků vepřové krkovičky
- 2 na drobno nasekané cibule
- 4 lžičky oleje
- 3 lžičky vinného octa
- 2 lžičky kečupu
- 1 lžička worchesterové omáčky
- 1 lžičky cukru
- špetka pálivé papriky
- stroužek třeného česneku
- špetka pepře
- špetka soli
- oregano nebo majoránka
- petrželka
- olej na potírání
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme, plátky krkovičky naložíme do marinády a ponecháme je v ní na několik hodin, nejlépe přes noc. Před dalším zpracováním nejprve vyjmeme krkovičku z marinády, osušíme ji a pak ji na olejem potřeném rozpáleném grilu po obou stranách 5 minut opékáme.
Vepřová krkovice hořčičné marinádě s kurkumou
Suroviny
- 4 silnější plátky vepřové krkovice
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce nasekaných bylinek dle chuti
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/4 lžičky chilli
- sůl dle chuti
- mletý pepř
- olej na potírání
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu. Plátky masa otřeme a můžeme mírně po obou stranách neklepat, stačí jen hřbety prstů. Maso na okrajích nařízneme a lehce jej posypeme pepřem. Naložíme jej do marinády a v uzavřené nádobě dáme odpočinout do lednice přes noc. Otřené plátky masa vkládáme na rozpálený gril a po obou stranách opékáme.
Marináda na grilovanou vepřovou krkovičku
Suroviny
- 1 kg vepřové krkovičky na plátky
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžíce Solamylu
- 1 lžíce kmínu
- 0,5 lžíce pepře
- 1,5 lžíce kari
- 1,5 lžíce soli
- 0,5 lžíce červené papriky
- 10 stroužků třeného česneku
- 2 vejce
- 1 lžička worchesterové omáčky
- kečup dle chuti
- olej dle hustoty
Postup přípravy
Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worchesterovou omáčku smícháme s olejem a doplníme je do marinády dle vlastní chuti do požadované hustoty marinády. Plátky necháme v marinádě minimálně přes noc, ale klidně i 2 až 3 dny uležet v chladnu. Otřené plátky grilujeme na zahradním grilu.
Grilovaná krkovice v marinádě s rozmarýnem
Suroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce drceného barevného pepře
- 8 stroužků třeného česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- bílé suché víno podle potřeby a hustoty marinády
Postup přípravy
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky a osolíme. Na marinádu smícháme olej, prolisovaný česnek, hořčici, papriku, drcený barevný pepř, rozmarýn a marinádu zředíme podle potřeby suchým bílým vínem. Maso v marinádě uložíme na 24 hodin do chladničky. Odležené plátky masa od marinády otřeme a pak zvolna je grilujeme.
Náš tip:
Podívejte se, jak naložit maso na uzení.