mechové stěny a obrazy

Oživte si dům obrazy z mechu

Mechové stěny a obrazy představují moderní dekoraci na zeď. Používá se na ně přírodní mech a představuje velmi krásný zelený doplněk, který se hodí do bytů, domů i kanceláří. 

Díky mechu si můžete přinést domů kousek přírody. V interiéru působí pozitivně na naši psychiku a prokazatelně snižuje stres a pocit napětí. Dekorace na stěny si můžete zakoupit hotové, nechat si je vyrobit na míru, nebo si je ze zakoupených produktů vyrobit sami. Vybírat si můžete z několika druhů mechů, mnoha barev a můžete je zkombinovat s dalšími přírodními produkty, jako jsou sušené bonsaje nebo stabilizované rostliny. Stěna tak bude obložena ekologicky stabilizovaným přírodním mechem a vytvoří výjimečný interiérový prvek.

Co je to stabilizovaný mech

Na výrobu mechových stěn se používá 100% přírodní mech, který pochází z ekologicky ošetřovaných lesů. Mech se mumifikuje a jeho vlhkost se nahrazuje ekologickým a snadno odbouratelným konzervantem, který udrží jeho přirozený vzhled a strukturu. Může to být sobí mech, nebo kopečkový a plochý mech v různých odstínech. Obrazy vytvářejí výjimečný 3D efekt. Mechy nejsou díky mumifikaci napadány plísněmi nebo jinými škůdci a nepotřebují denní světlo. 

Sobí mech

Jaké podmínky vyžaduje mech

Mech je téměř bezúdržbový, nevyžaduje zalévání ani zavlažování. Stačí mu optimální teplota od 5 do 30 °C a vlhkost 40 až 60 %, což interiéry běžně splňují.  Jeho životnost se při správné péči pohybuje okolo 10 let a více. V prostoru s vyšší vzdušnou vlhkostí kolem 60 % vydrží i mnohem delší dobu. Mech je antistatický vůči prachu a na jeho očištění stačí vlhký hadřík nebo prachovka. Mech umí výborně akusticky izolovat a oproti průmyslově vyráběným produktů umí mechové stěny a obrazy pohltit 2x tolik hluku.  

Snadná montáž 

Instalace mechových stěn je jednoduchá. Mech se lepí na nosnou desku z OSB, MDF, HDF nebo dřevotřísky a připevňuje se na stěny více způsoby. Nejčastěji se na připevnění používá speciální lepidlo nebo se panely přichytí na vruty či kvalitní oboustranné lepicí pásky. Mech se dá aplikovat i na oblé a šikmé plochy. 

Mechdekor.cz přírodní design vám vyrobí stěny nebo obrazy i přímo na míru.

Autor příspěvku: Redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *