Jak naložit klobásy na uzení

Klobásy jsou vynikající pochutinou. Je třeba je vyudit tak, aby byly chutné. Máme pro vás pár rad, díky kterým z vaší udírny budete mít ty nejlepší klobásky. Jak na správné uzení klobás? Příprava masové směsi Receptů na masovou směs je mnoho. Většinou obsahují směs vepřového a hovězího masa. Používá se i zvěřina, drůbeží, kozí, ovčí […]

Lednička

Jaká má být ideální teplota v lednici

Teplota v lednici není na všech policích stejná. Je třeba ji správně nastavit nejen kvůli jednotlivým potravinám, ale také kvůli spotřebě. Máte správnou teplotu v lednici? Jaká je správná teplota v lednici Ideální teplota v lednici by měla kolem být 5 ºC. Nižší teploty pod 4 ºC se příliš přibližují bodu mrazu, vede to k […]

Jak dlouho vydrží maso v lednici a mrazáku       

Lednička a mraznička je dnes součástí většiny domácností k uchování čerstvých potravin a prodlužení jejich trvanlivosti. Pokud však nakupujeme maso do zásoby a nezkonzumujete ho ihned, je třeba vědět, jak dlouho vydrží různé druhy masa čerstvé. Naložené maso vydrží v chladničce déle Každé maso je jiné a délka trvanlivosti se odvíjí od více faktorů. Naložené maso […]

Sušené pomeranče

Jak sušit pomeranče: Průvodce krok za krokem

Sušení pomerančů je jednoduchý proces, který vám umožní zachovat část jejich půvabu a vůně na delší dobu. Tato metoda je nejen skvělá pro tvorbu bytových dekorací, ale také jako zdravá pochoutka. Připravit si sušené pomeranče můžete buď v troubě nebo v sušičce ovoce. Pokud se rozhodnu sušit pomeranče v troubě, začnu jejich pečlivým umytím a […]

Jak sušit rajčata v sušičce

Sušením rajčat se zintenzivní jejich chuť. Pokud je trochu posolíte a naložíte do olivového oleje s česnekem a čerstvými bylinkami, získáte unikátní pochoutku. Jak na sušená domácích rajčat v sušičce? Jaká rajčata sušit Na sušení se nejlépe hodí hodně zralá rajčata, klidně mohou být i lehce přezrálá. Dobře se suší keříková a masitá rajčata, nakrájená na […]