Jak dlouho vydrží maso v lednici a mrazáku       

Lednička a mraznička je dnes součástí většiny domácností k uchování čerstvých potravin a prodlužení jejich trvanlivosti. Pokud však nakupujeme maso do zásoby a nezkonzumujete ho ihned, je třeba vědět, jak dlouho vydrží různé druhy masa čerstvé. Naložené maso vydrží v chladničce déle Každé maso je jiné a délka trvanlivosti se odvíjí od více faktorů. Naložené maso […]

Sušené pomeranče

Jak sušit pomeranče: Průvodce krok za krokem

Sušení pomerančů je jednoduchý proces, který vám umožní zachovat část jejich půvabu a vůně na delší dobu. Tato metoda je nejen skvělá pro tvorbu bytových dekorací, ale také jako zdravá pochoutka. Připravit si sušené pomeranče můžete buď v troubě nebo v sušičce ovoce. Pokud se rozhodnu sušit pomeranče v troubě, začnu jejich pečlivým umytím a […]

Jak sušit rajčata v sušičce

Sušením rajčat se zintenzivní jejich chuť. Pokud je trochu posolíte a naložíte do olivového oleje s česnekem a čerstvými bylinkami, získáte unikátní pochoutku. Jak na sušená domácích rajčat v sušičce? Jaká rajčata sušit Na sušení se nejlépe hodí hodně zralá rajčata, klidně mohou být i lehce přezrálá. Dobře se suší keříková a masitá rajčata, nakrájená na […]

Nakládání masa na uzení. Jak na šťavnatější a chutnější maso?

Uzení masa je tak trochu věda, která má svá předem stanovená, základní pravidla. Zejména v případě uzení masa je totiž třeba klást opravdu velký důraz hlavně na jeho správné nasolení. Jde v podstatě o alfu a omegu celého tajemství při naložení masa určeného k uzení. Právě sůl je totiž skvělým pomocníkem, který dokáže naše maso […]

Jak sušit banány

Jak sušit banány: Průvodce pro domácí sušení banánů

Když mám chuť na zdravou a chutnou svačinku, ráda si připravím sušené banány. Sušení banánů je jednoduchý způsob, jak přírodní cukry v banánech zkoncentrovat a vytvořit tak sladkou, ale zdravou pochoutku. Vlastnosti banánů, jako je vysoký obsah draslíku a vlákniny, zůstávají po sušení zachovány, a z toho důvodu jsou sušené banány skvělou volbou pro dodání […]