Jak správně zabalit věci při stěhování

Nový domov vás již očekává, stěhovací firma je najata, v kalendáři zlověstně září den D a vše, co stojí v cestě mezi vámi a začátkem nové životní kapitoly, je náročné balení. Jak se uchránit toho, aby se z klíčové fáze celé akce nestal vyčerpávající chaos?

Balení nenechávejte na poslední chvíli

Včasná příprava a kvalitní organizace jsou klíčem k tomu, aby se vše zvládlo v relativním klidu. Před samotnou akcí proveďte materiální očistu a dobře rozmyslete, co již nebudete v novém působišti potřebovat, a to kterým z vašich pokladů bude naopak třeba při balení věnovat větší péči a pozornost. Podobně je dobré promyslet, které předměty budete potřebovat bezprostředně poté, co překročíte práh nového domova. To vám ušetří mnoho vztekání, až budete po tmě zuřivě trhat tašky a krabice ve snaze najít kartáček na zuby.

Bez krabic to nejde

Odhadněte množství stěhovaných věcí a opatřete si s předstihem dostatek kvalitního balícího a ochranného materiálu. Základem jsou odolné krabice na stěhování. Ideální jsou kartonové krabice s vyšší nosností a v praktických velikostech. Dna krabic důkladně zajistěte proti propadu samolepící páskou, kterou si pořiďte i s praktickým odvíječem. Vždy dávejte těžší předměty na dno krabice a lehčí věci na ně. Těžké věci balte do menších krabic. Křehké předměty zabalte vždy zvlášť do jemného papíru, nebo bezpečněji do bublinkové folie. Krabice vždy důkladně a přehledně označte.

Nábytek a spol.

Nábytek zcela vyprázdněte a vyjměte z něj části, které by mohly při stěhování vypadnout. Větší a těžší kusy je nutné demontovat. Při demontáži nábytku všechny části popisujte, případně si pořiďte fotodokumentaci, ať je následná montáž co nejjednodušší. Účinný a rychlý způsob balení nábytku a jeho částí je bublinková folie fixovaná strečovou folií s rohy zpevněnými páskou. Velmi pečlivě balte především choulostivé předměty, jako jsou elektronika, či umělecká díla, tady s bublinkovou folií ani ostatním materiálem rozhodně nešetřete.

Autor příspěvku: Redakce

2 komentáře: „Jak správně zabalit věci při stěhování

    Pavlína

    (30.5.2018 - 19:42)

    My jsme si při stěhování vypůjčili krabice a přenosky. Pár krabic jsme i koupili radši na takové ty věci, které se budou vybalovat půl roku. Ti co již stěhovali, pochopí. Dále jsme zakoupili bublinkovou fólii a strečku. Nábytek nám pomohli zabalit stěhováci.

    Adam

    (6.2.2019 - 17:24)

    Poslední dobou se mi dámy a pánové zdá, že je mnohdy lepší si najmout stěhováky 😀 Mno taky s nimi mám dobrou zkušenost, protože všechno to běhání okolo toho stěhování mě vážně štve… 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *