Jak na sterilizaci sklenic a víček pro zavařování

S přibývajícím množstvím sezónního ovoce, které často nezvládáme ihned zkonzumovat, nás to čím dál častěji vede k jeho konzervaci. Na zavařování v troubě či myčce jsme si už zvykli. Důležitá je však vždy důsledná sterilizace víček a lahví. Jak připravit zavařovací sklenice i víčka, aby se nám potraviny nezačaly kazit? Proč je sterilizace sklenic i víček […]

Jitrocelový sirup – Návod na výrobu

Jitrocel roste na loukách i mezích a často si ho ani nevšimneme. Přitom se jedná o bylinku, která má pro naše zdraví mnoho blahodárných účinků. Užívat ho můžete jako jitrocelový čaj, nálev i jitrocelový sirup. V poslední době se o jitroceli zase mluví více, i když se na něj už trochu zapomnělo. Nejde jen o běžnou […]

Jak sušit ovoce? S naším návodem je to hračka!

Připravit si domácí sušené ovoce není se správným návodem žádná věda. Sušit ovoce dnes můžete klasicky v troubě nebo elektrické sušičce. Usušit si můžete širokou škálu druhů ovoce. Připravte si lahodou svačinku sami doma. Na sušení můžete použít téměř jakékoliv ovoce. Ať už se rozhodnete sušit jablka, hrušky, švestky, meruňky, banány, třešně nebo třeba kiwi, […]

3 nejlepší marinády na kuřecí maso

Mnoho z nás miluje grilování a kuřecí maso je nejkonzumovanějším druhem masa. Přemýšlíte nad tím, jak jeho přípravu obměnit a jaké marinády jsou na kuřecí maso ty nejlepší? Pokud si stále nemůžete vybrat, přinášíme vám spoustu inspirace. Z několika uvedených směsí si určitě vyberete svůj oblíbený recept, díky němuž bude kuřecí maso velmi křehké a jemné. […]

Recept na sirup z rýmovníku – za studena i vařený

Sirup z rýmovníku pomáhá na nachlazení, kašel, kýchání, rýmu i ucpaný nos. Podívejme se, jak si sirup z rýmovníku připravit a zahnat tyto nepříjemné příznaky. Připravte si léčivý sirup z rýmovníku sami doma. Na nachlazení, kašel, kýchání, rýmu i ucpaný nos využijte účinky voňavé a léčivé pokojové rostliny s názvem rýmovník. Blahodárně působící sirup z rýmovníku se […]