Historie vánočního cukroví sahá až do 16. století. Vánoční cukroví původně sloužilo k ochraně domu, lidí i zvířat před temnými silami. Věšelo se na různá místa na stavení, do chlévů, na přístřešky i ovocné stromy, aby se všem dařilo a byla hojná úroda. Původně pohanský zvyk se ujal a v 19. století se začal formovat […]
Recepty
Jak poznat zkažené vejce ještě před tím, než ho rozklepneme
Mnoho z nás často neví, jakou dobu jsou skladovány vejce, než se vůbec dostanou do obchodu. Vajíčka sladovaná v chladničce většinou vydrží dlouho, ale může se stát, že se začnou kazit. Víte, jak poznat zkažená vejce, ještě než se z nich po rozklepnutí začne linout zápach? Jak předejít zkažení vajec Vejce skladujte v suchu a chladnu. Nejdéle […]
Jak vyrobit pampeliškový sirup, jaké jsou účinky
Žluté květy pampelišek mají v pampeliškovém sirupu či medu blahodárné účinky. Zkuste si vyrobit pampeliškový sirup, který je sladký a plný účinných látek pro posílení zdraví. Celá rostlina smetánky lékařské má blahodárné účinky. Nejlepším obdobím pro sběr kvítků pampelišek je duben a květen. Listy sbírejte ještě dříve, než rostlina vyžene květy a kořeny až po odkvětu, […]
3 nejlepší marinády na vepřové maso
Na první pohled by se mohlo zdát, že je grilování snadné. Pokud však nechcete žvýkat nepoddajné a vysušené maso, musíte se grilování nejdříve naučit. Jak na marinování Maso většina z nás marinuje už nasolené a opepřené. S kořením a bylinkami to moc nepřežeňte, aby nezanikla chuť masa, což je jedna z nejčastějších chyb při grilování. Maso […]
Jak sušit maso – recept na chutné domací jerky
Podívejte se, jaký postup při sušení masa zvolit. Než začnete, podívejte se, co je třeba si připravit. Určitě nezapomeňte na ocet, maso, koření a horký vzduch. Než začnete, očistěte si maso. Všechny šlachy a pojiva musí pryč. Z odřezků si připravíte vynikající vývar. Pamatujte si, že maso ztratí při sušení až 75 % svojí hmotnosti. Proto […]