Úklid kuchyně

Mistrovství v úklidu: Jak udržet kuchyň svítící s minimálním úsilím

Kuchyň je jedno z nejpoužívanějších míst v domě. Pořád se v ní něco děje, připravují se svačiny i hlavní chody, vaří se a peče, tak se nemůžeme divit, že nás stojí hodně úsilí, aby byla stále uklizená. Zkuste dodržovat zásady, které vám pomohou mít kuchyň rychle uklizenou a stále uspořádanou.

Nejčastější chyby, které znemožňují rychlý úklid kuchyně

  • V kuchyni je moc věcí, které nepotřebujete
  • Věci nemají své ustálené místo
  • Věci nejsou vhodně uloženy a uspořádány
  • Neuklízíte průběžně

Zorganizujte si prostor pro snadný úklid

Dbejte na to, aby měla v kuchyni každá věc své místo. Na organizaci prostoru použijte úložné systémy, organizéry pořadače. Při úklidu nemusíte přemýšlet, kam kterou věc uložíte. Mějte na vše jasně stanovená místa, od vařečky až po chleba. Na méně dostupná místa dejte věci, které používáte jen občas. Skřínky mějte zaplněné maximálně na 80 %. Nemusíte pak nic nadzvedávat a vyndávat, když určitou věc potřebujete. Bude se vám vše snadněji vytahovat ukládat a úklid bude rychlý.

Osvojte si denní návyky pro čistou kuchyň

Zvykněte si na rychlý úklid po každém jídle a hned po sobě vše ukliďte. Snažte se tento návyk předat i na ostatní členy rodiny. Uložte věci vždy tam, kam patří a špinavé nádobí ukliďte do dřezu, anebo do myčky, pokud jej nemůžete hned umýt. Využijte myčku a její rychlé a ekologické programy na maximum. Během přípravy jídla uklízejte všechny ingredience, které už nepotřebujete. Využijte každý moment čekání a vraťte věci do lednice a spižírny. I tyto drobné krůčky vám zrychlí úklid.

Dodržujte týdenní úkoly pro hloubkové čištění

Snažte se mít minimum věcí na kuchyňské lince, ať se vám povrchy snadno uklízejí. Nezapomeňte na pravidelné čištění spotřebičů a pořiďte si na to spolehlivé čisticí prostředky a pomůcky. Pro lesklé povrchy v kuchyni a čisté nádobí vám poslouží hadřík a houbička Vileda. Kvalitní mikrovlákno má vyšší hustotu vláken a zajišťuje snazší odstraňování nečistot. Kuchyňské utěrky z mikrovlákna účinně absorbují i ty nejmenší částice. Pro dlouhodobé udržení čistoty je nejlepší prevencí nepořádku osvojená uklízecí rutinaMotivací vám bude stále uklizená kuchyň, ve které se budete dobře cítit.

Zdroj obrázků: vileda.cz.

Autor příspěvku: Redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *