Jak prakticky zařídit obývací pokoj

Obývací pokoj je jedna z nejvíce používaných místností v každém bytě. Scházíte se zde s rodinou, díváte se na televizi, hrajete stolní hry a trávíte zde čas s kamarády. Nikoho proto nepřekvapí, že je jeho zařízení tak důležité. Musí být funkční a útulné. Navíc je důležité to s výbavou nepřehnat, aby se nezmenšil prostor. To bývá častou chybou, neboť se návštěvám snažíme ukázat nejrůznější doplňky. I to má ale své limity a méně je někdy více.

Několik míst na sezení stačí

Začneme sezením. To je totiž jeden ze základních předpokladů správného obývacího pokoje. Mnozí okamžitě myslí na rodinné srazy, které se dějí třeba jednou ročně. V tu chvíli potřebuje sezení nezvyklé množství lidí. Občasný sraz ale není důvodem pro zakoupení obrovské sedací soupravy do malého „obýváku“. Proto kupujte sedačku, která je úměrná velikosti obývacího pokoje. Nedostatečnou kapacitu můžete doplnit různými křesly a sedáky. Ty můžete mít připraveny speciálně pro tyto případy.

Stolek, kolem kterého pohodlně projdete

K sedací soupravě patří konferenční stolek. Odložit si na něj můžete ovladače, pití (plus například malé občerstvení) a maximálně nějaké časopisy. Zbytečně velký stolek překáží, špatně se přenáší a ještě hůře se obchází. V případě potřeby velké plochy raději zvolte stolkové soupravy. Můžete je používat v různých částech bydlení a při velké návštěvě je spojíte dohromady.

Nezmenšujte zbytečně prostor

Spousta lidí má tendenci do obývacího pokoje ukládat porcelán, sklo, oblečení a tak podobně. Obývací stěny nejsou skříně ani úložiště. Nadměrné stěny pouze zabírají místo a naplňují pokoj těžkým pocitem. Raději sáhněte po několika středně velkých, které pěkně umístíte. Uschováte do nich knihy, časopisy, přehrávače a možné nezbytnosti pro pohodlně sledování televize. Třeba deku pro jemnější polovičku. Pokoj se tak provzdušní a bude se snadněji udržovat. Ono utírání prachu z tisíce poliček také není sranda.

Autor příspěvku: Redakce

1 komentář u „Jak prakticky zařídit obývací pokoj

    lubeman

    (21.5.2018 - 23:02)

    Hehe ? Moc ti děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *