Zázvor lékařský je propagován jako zázračná rostlina naplněná vitamíny a prospěšnými látkami vhodnými pro naše tělo až po okraj. Kořen zázvoru se používá běžně a s oblibou v gastronomii. Sirup z tohoto kořene prospěje vašemu zdraví a mysli a doslova vás postaví na nohy. Kořen zázvoru Čerstvý i sušený zázvor se hojně využívá jako koření […]
Recepty
Pak choi – Jak využít tento čínský salát v kuchyni
Pak Choi’ neboli Brassica rapa chinensis je čínské zelí, které je velmi oblíbené v pokrmech asijské kuchyně. Má jemnou a lehce nasládlou chuť. Nejvíce vitamínů a antioxidantů má v syrovém stavu, hodí se do salátů, ale i do teplé kuchyně. Pak Choi’ nebo také bok choy je listová zelenina, která vytváří kompaktní růžici tmavě zelených […]
Jak vyrobit domácí droždí?
Droždí je občas nedostatkové zboží. Pokud ho nemůžete sehnat, nebo v to kupované nemáte důvěru, vyrobte si ho doma. Výsledek vás překvapí, protože opravdu funguje a příprava je snadná. Na kvasnice není zapotřebí nic, co by se u vás v domácnosti nenašlo. Kynuté koláče, domácí máslové veky, chleba i pivní rohlíky budou díky domácímu droždí nadýchané. […]
3 recepty a 3 způsoby jak zavařovat houby – v troubě, mikrovlnce i myčce
Sháníte recept na zavařování hub? Hned 3 pro vás máme. Zavařování jde navíc i bez zavařovacího hrnce. Přidáváme 3 postupy na zavařování v myčce na nádobí, mikrovlnce či troubě. Nakládané houby v octu Suroviny na 1 skleničku: houby lihový ocet vodu špetka soli 1 lžička cukr krupici 4 kuličky pepře 2 kuličky nového koření 1 […]
Jak správně sušit houby v troubě, aby nezplesnivěly
Sušené houby jsou úžasná pochoutka, která skvěle doplní spoustu pokrmů. Přečtěte si naše tipy, jak je správně usušit a uskladnit, aby vám vydržely klidně i více let. Houby nesbírejte do igelitových tašek, kde se rychle zapařují. Nejvhodnější jsou košíky. Nesbírejte ani žádné plesnivé a červivé houby. Před sušením houby neoplachujte. Očistěte je jen malým nožíkem […]