Klobásy jsou vynikající pochutinou. Je třeba je vyudit tak, aby byly chutné. Máme pro vás pár rad, díky kterým z vaší udírny budete mít ty nejlepší klobásky. Jak na správné uzení klobás? Příprava masové směsi Receptů na masovou směs je mnoho. Většinou obsahují směs vepřového a hovězího masa. Používá se i zvěřina, drůbeží, kozí, ovčí […]
Recepty
Jak zavařit maso? Máme pro vás pár návodů a receptů!
Masopustní období a zabijačkové hody nabízí možnost zpracovat maso a uchovat si jej na později. Jak vepřové maso zavařit, aby se nám nekazilo a bylo chutné? Dbejte na důslednou čistotu a hygienu U zavařování vepřového masa musíte dbát na hygienickou čistotu. V domácí konzervě může vzniknout botulotoxin neboli klobásový jed, který dokáže způsobit i […]
Jak dlouho vydrží maso v lednici a mrazáku
Lednička a mraznička je dnes součástí většiny domácností k uchování čerstvých potravin a prodlužení jejich trvanlivosti. Pokud však nakupujeme maso do zásoby a nezkonzumujete ho ihned, je třeba vědět, jak dlouho vydrží různé druhy masa čerstvé. Naložené maso vydrží v chladničce déle Každé maso je jiné a délka trvanlivosti se odvíjí od více faktorů. Naložené maso […]
Jak sušit jablka a pochutnat si na křížalách
Pokud se vám na zahradě urodilo více jablek, můžete si na zimu nasušit křížaly. Díky tomu se můžete v zimě oddávat zdravému mlsání a nahradit třeba chipsy. Využijte k tomu nadbytku jablek, která se nedají uskladnit. Nevadí, pokud mají nějaké vady na kráse. Prozradíme vám, jak je správně nasušit. Sušené křížaly Sušení ovoce má u nás dlouholetou […]
Jak na sušení bylinek
Chcete si usušit vlastní bylinky ze zahrádky? Podívejte se, kdy je vhodná doba sběru, jak bylinky sušit a jak je skladovat. Poradíme vám více způsobů. Kdy sklízet bylinky Pokud jste se pustili do pěstování bylinek, zkuste si je uchovat i mimo vegetační období. Ideální doba sběru bylin je před kvetením nebo v květu, ale můžete […]