úprava_ložnice_PR

Jak zútulnit ložnici, aby se z ní stala oáza klidu?

Ložnice by měla být primárně oázou klidu. I proto při jejím zařizování upusťte od červených odstínů, které na člověka působí spíše agresivně než klidně. Naopak se nebojte odstínů modré, jež člověka dostávají do psychické pohody. Vedle toho si osvojte několik tipů, s nimiž místnost vašeho domu působivě zútulníte. Co stojí za zvážení?

Koberce a koberečky pro příjemný pocit tepla

Jen si to představte – vzbudíte se po dlouhé noci poměrně vyspaní,  dobré náladě, nic vás nebolí. Zatoužíte po vynikající snídani a kávě, jejíž vůně se bude linout celým bytem či rodinným domkem. Jenže jen co vytáhnete paty z teplé postýlky došlápnete na studenou zem. Celým člověkem projede nepříjemný pocit chladu a rázem je po dobré náladě. Den se naopak line v mrzutém duchu a úsměv je to, co vám na ústech chybí. Tomuto nebo jinému podobnému scénáři však můžete předcházet, a to tím, že zainvestujete do koberců a koberečků. Celoplošné koberce se sice nenosí, ale kusové ano. Mohou být vyššího chlupu, mohou být pouze malých rozměrů, do ložnice však přinesou příjemný pocit tepla.

Fototapety, když jsou samy barvy nuda

Jak již bylo zmíněno, při zařizování ložnice si musíme dávat velký pozor na to, jaké barvy volíme. Červená může na člověka působit agresivně a nemusí mu dát spát, modrá ho zase umí uklidnit. Pokud vám ale barvy jako takové přijdou nudné, za zvážení stojí tapety do ložnice

Takzvané fototapety jsou hitem posledních let. Nemluvíme o klasických polepech na zeď, které jsou jednoho motivu. Dnes jsou trendy ty, které nesou motiv lesa, džungle a podobné uklidňující oázy. Jaká si najde cestu k vám domů?

Teplé tóny vedou i ve světě povlečení

Na útulnosti ložnici se velkou měrou podílí i povlečení a to, jaké je barvy a materiálu. Aby byla zajištěna ničím nerušená noc, je klíčové vybírat takové ložní prádlo, které je na omak příjemné, nesvědí a nekouše. Více se však zaměřte na barvy.Pokud chcete povýšit příjemnost této místnosti na vyšší úroveň, volte teplé tóny barev. Vybírejte zásadně bavlněné alternativy, které mohou být v kombinaci bílá a hnědá nebo bílá a fialová. Naopak se vyvarujte motivům, jež na člověka působí chladně a nenechávají ho klidným.

Polštářů není nikdy dost

I když budete spát pravděpodobně jenom na jednom jediném polštáři, pamatujte na jedno – není jich nikdy dost. Ano, nepřeplňujte ložnici přebytečným textilem (vznikne tím příliš mnoho bodů, na které se usadí prachové částice), na druhou stranu je bez polštářů postel nudná a trochu smutná. 

V ideálním případě si pořiďte polštářů alespoň pět. Dva velké budou dominantou, menší tři už jen dekorativními prvky, které po ustlání budou působit velice hezky.

Autor příspěvku: Redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *